Ανακοινώσεις Μαθημάτων

 • Ανακοίνωση για το μάθημα "Εργαστήρια Κυμάνσεων και Οπτικής"

  Πρόγραμμα Εργαστηρίου Κυμάνσεων & Οπτικής Εαρινού Εξαμήνου Ακ. Έτους 2023-24

  Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου Κυμάνσεων & Οπτικής (ΕΚΟ) για το Εαρινό Εξάμηνο του Ακαδ. Έτους 2023-24 έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα του ecourse, στην οποία θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι όσοι  φοιτητές/τριες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο μάθημα.

  Η πρώτη διάλεξη προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11-03-2024, 11:00 στην αίθουσα Φ3-005-007, όπου θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες.

  Ο Συντονιστής του Εργαστηρίου,

  Σ. Κοέν

 • Ανακοίνωση για το μάθημα "Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών"

  Νέος σύνδεσμος για το μάθημα "Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών"

  Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το μάθημα  "Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών" να εγγραφούν στην ομάδα που φέρει τον ίδιο τίτλο στο MS teams:

  Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών

  Κωδικός MS-teams: ncziu1y

  Η επόμενη προγραμματισμένη διάλεξη είναι την Παρασκευή 08/03/2024 και ώρα 16:00.

  Ο διδάσκων
  Λάμπρος Τριφύλλης

 • Ανακοίνωση για το μάθημα "Νέες Τεχνολογίες στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών"

  Νέος σύνδεσμος για το μάθημα "Νέες Τεχνολογίες στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών"

  Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το μάθημα "Νέες Τεχνολογίες στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών" να εγγραφούν στην ομάδα που φέρει τον ίδιο τίτλο στο MS teams:

  Νέες Τεχνολογίες στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών

  Κωδικός MS-teams:  e6bxddc

  Η επόμενη προγραμματισμένη διάλεξη είναι την Τετάρτη 06/03/2024 και ώρα 18:00.

  Ο διδάσκων
  Λάμπρος Τριφύλλης

 • Ανακοίνωση για την έναρξη του μαθήματος "Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών"

  Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται για το μάθημα "Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών" να συνδεθούν την Παρασκεύη 01/03/2024 και ώρα 17:00 στον σύνδεσμο:

  https://meet.google.com/pno-sxph-ahh

  Στο πρώτο μάθημα θα συζητηθούν και λεπτομέρειες που αφορούν την δομή του μαθήματος και τις ώρες διδασκαλίας.

  Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες φοιτητές/τριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα στο email l.trifyllis.uoiatgmail.com

  .

  Ο διδάσκων
  Λάμπρος Τριφύλλης

   

 • Ανακοίνωση για την έναρξη του μαθήματος "Νέες Τεχνολογίες στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών"

  Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται για το μάθημα "Νέες Τεχνολογίες στη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών" να συνδεθούν την Παρασκεύη 01/03/2024 και ώρα 16:00 στον σύνδεσμο:

  https://meet.google.com/uyt-axyx-eid

  Στο πρώτο μάθημα θα συζητηθούν και λεπτομέρειες που αφορούν την δομή του μαθήματος και τις ώρες διδασκαλίας.

  Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες φοιτητές/τριες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα στο email:  l.trifyllis.uoiatgmail.com

  .

  Ο διδάσκων
  Λάμπρος Τριφύλλης

 • Ανακοίνωση για την έναρξη του μαθήματος "Διδακτική των Φυσικών Επιστημών"

  Το μάθημα της  «Διδακτικής των ΦΕ» θα ξεκινήσει την Τετάρτη 28/2/2024 και ώρα 3.00 μμ.

  Για όσο καιρό υφίστανται έκτακτες συνθήκες στο Τμήμα Φυσικής, τα μαθήματα θα γίνονται μόνο διαδικτυακά στην αίθουσα «Teaching Physics» του MS-Teams, κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.  

  Ο κωδικός της e-αίθουσας είναι « tzxx6ue ».

  Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες μπορούν να πληροφορούνται σχετικά με το μάθημα και στην αντίστοιχη σελίδα «Διδακτική της Φυσικής» στο e-course (Τμήμα Φυσικής).

  Περισσότερες λεπτομέρειες (και συζήτηση για τις ώρες του μαθήματος) θα δοθούν στις δύο πρώτες συναντήσεις.

  Ο διδάσκων

  Ε.Κ. Ευαγγέλου

 • Ανακοίνωση για την έναρξη του μαθήματος "Ιατρική Φυσική-Ακτινοφυσική"

  Ανακοινώνεται ότι το μάθημα επιλογής "Ιατρική Φυσική-Ακτινοφυσική" (219) θα ξεκινήσει την Πέμπτη 29/2/2024 και ώρα 2 μ.μ. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει διαδικτυακά μέσω MS Teams (κωδικός: knnh2zj).

  Ο διδάσκων

  Δ. Εμφιετζόγλου

 • Ανακοίνωση για την έναρξη του μαθήματος "Φυσική Στερεάς Κατάστασης ΙΙ"

  Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη του μαθήματος "Φυσική Στερεάς Κατάστασης ΙΙ".

 • Ανακοίνωση για την έναρξη του μαθήματος "Εισαγωγή στην Παιδαγωγική"

  Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη του μαθήματος "Εισαγωγή στην Παιδαγωγική".

 • Ανακοίνωση για την έναρξη του μαθήματος "Πυρηνική Φυσική και Τεχνολογία"

  Έναρξη διαλέξεων του μαθήματος "Πυρηνική Φυσική και Τεχνολογία"

  Οι διαλέξεις του μαθήματος "Πυρηνική Φυσική και Τεχνολογία " ξεκινούν την Τρίτη 27/2 και ώρα 11.00 π.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα διδασκαλίας μαθημάτων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να εγγραφούν στο μάθημα "Πυρηνική Φυσική και Τεχνολογία " στο ecourse και να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις.

  Εκ μέρους των διδασκόντων

  Κων/νος  Σταμούλης

 • Ανακοίνωση για την έναρξη του μαθήματος "Μετρήσεις και Αυτοματισμοί με Η/Υ"

  Έναρξη Μαθήματος "Μετρήσεις και Αυτοματισμοί με Η/Υ"
   

  Το μάθημα "Μετρήσεις και Αυτοματισμοί με Η/Υ" θα ξεκινήσει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου (11 πμ - 2 μμ).  Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν να στείλουν email στο strologatuoi.gr

   (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) και να ενημερώσουν επίσης για το αν έχουν laptop ή desktop υπολογιστή ή αν δεν έχουν καθόλου.

  O διδάσκων,

  Ι. Στρόλογγας

   

 • Ανακοίνωση για την έναρξη του μαθήματος "Διανυσματικός Λογισμός"

  Παρακαλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το μάθημα "Διανυσματικός Λογισμός" να εγγραφούν στη σελίδα του μαθήματος στο ecourse και να παρακολουθούν από εκεί τις ανακοινώσεις. Η πρώτη διάλεξη είναι με την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 26/2 (15.00).

 • Ανακοίνωση για την έναρξη του μαθήματος "Εργαστήρια Νεότερης Φυσικής"

  Εργαστήρια Νεότερης Φυσικής - Εαρινό εξάμηνο - Έναρξη Μαθήματος

  Παρακαλούνται οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα Εργαστήρια Νεότερης να εγγραφούν άμεσα στην σελίδα του ecourse για το συγκεκριμένο μάθημα ώστε να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις για την έναρξη του Εργαστηρίου.

  Υπενθυμίζεται πως το μάθημα απευθύνεται σε τεταρτοετείς φοιτητές οι οποίοι έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους στα ακόλουθα μαθήματα: Σύγχρονη Φυσική Ι & ΙΙ, Εργαστήρια: Μηχανικής, Ηλεκτρισμού και Μαγνητισμού, Κυμάνσεων και Οπτικής, Αναλογικά Ηλεκτρονικά (Θεωρητικό μέρος και Εργαστήριο).

  Παρακαλούνται όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται, εάν είναι δυνατόν  να σχηματίσουν ομάδες των δύο ή τριών ατόμων  και να δηλώσουν την συμμετοχή τους μέχρι την Τετάρτη 28/2 αποστέλλοντας ένα email στην διεύθυνση pkokkasatuoi.gr (pkokkas@uoi.gr)

 • ΝΕΟ - Ανακοίνωση για τα «Εργαστήρια Μηχανικής» (2ο εξάμηνο)

  Οι πρωτοετείς φοιτητές αλλά και φοιτητές μεγαλυτέρων ετών του Τμήματος Φυσικής, που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν το μάθημα «Εργαστήρια Μηχανικής», κατά το εαρινό εξάμηνο 2024 καλούνται να εγγραφούν σε τμήματα.

  Οι φοιτητές εγγράφονται σε ομάδες των δύο ατόμων σε ένα από τα παρακάτω τμήματα:

  Α: Τρίτη 09-12  

  Β: Πέμπτη 11-14 

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι δηλώσεις γίνονται στη σελίδα ecourse του μαθήματος μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2024.

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Υπάρχει περίπτωση μετακίνηση ομάδων με απόφαση των διδασκόντων, προκειμένου να είναι ισοδύναμα τα τμήματα.

  Φοιτητής, που δεν θα εγγραφεί σε Τμήμα, δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει το μάθημα. Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου δεν μπορούν να γίνουν μεταβολές.

  Κάθε Παρασκευή ώρα 12-14 γίνεται, στο Αμφ. 4, το μάθημα προετοιμασίας, για το εργαστηριακό μάθημα της επόμενης εβδομάδας. Η ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί αργότερα.

  Η παρουσία του φοιτητή στο μάθημα προετοιμασίας και το εργαστήριο είναι υποχρεωτική. Απουσία από το εργαστήριο σημαίνει μηδενισμός στην άσκηση της εβδομάδας. Στο εργαστήριο οι φοιτητές πρέπει να φέρουν μαζί τους: ένα τετράδιο περίπου 50 φύλλων, αριθμομηχανή τσέπης, χάρακα, και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για να κάνουν υπολογισμούς και γραφικές παραστάσεις. Στα εργαστήρια υπάρχουν Η/Υ, αλλά οι φοιτητές μπορούν να φέρουν και δικό τους φορητό υπολογιστή.

  Τα εργαστηριακά μαθήματα αρχίζουν ακριβώς και όχι και τέταρτο, της προκαθορισμένης ώρας.

  Οι φοιτητές πρέπει να προσέρχονται στο εργαστήριο προετοιμασμένοι από το βιβλίο «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΏΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ - ΑΠΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ, Μ.ΚΑΜΑΡΑΤΟΣ», το μάθημα προετοιμασίας της Παρασκευής και από το ecourse, όπου υπάρχουν σημειώσεις, οδηγίες και Video για όλες τις ασκήσεις.

  Στην αρχή κάθε εργαστηριακού μαθήματος οι φοιτητές θα γράφουν ένα τεστ που θα αφορά το πείραμα και θα προσμετρά περίπου κατά 40% στο συνολικό βαθμό. Μετά τη λήψη των μετρήσεων οι φοιτητές θα κάνουν την ανάλυσή τους και θα γράφουν μια εργασία για το πείραμα, η οποία θα δίνει το υπόλοιπο 60% του βαθμού.

  Η Αίθουσα του Εργαστηρίου είναι η  Φ2-134.

  Ο συντονιστής του μαθήματος

  Π. Παπαδόπουλος

 • Εγγραφές στα "EPΓAΣTHPIA ΚΥΜΑΝΣΕΩΝ & ΟΠΤΙΚΗΣ"

  Ιωάννινα 14 – 2 – 2024

  A N A K O I N Ω Σ H

  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ "EPΓAΣTHPIA ΚΥΜΑΝΣΕΝ & ΟΠΤΙΚΗΣ"

  Οι φοιτητές/τριες που θα παρακολουθήσουν το μάθημα «Εργαστήρια Κυμάνσεων & Οπτικής» (ΕΚΟ) κατά το εαρινό εξάμηνο του Ακαδ. Έτους 2023-24 θα πρέπει να εγγραφούν σε αυτό και να επιλέξουν το τμήμα τους. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές από την Πέμπτη 15-2-2024 στις 9:00 μέχρι και την Πέμπτη 22-2-2024 στις 14:00 στο email fpapadop@uoi.gr (κα Φωτεινή Παπαδοπούλου). Σημειώνεται ότι η εγγραφή στο Εργαστήριο δεν υποκαθιστά τη δήλωση του μαθήματος στο Φοιτητολόγιο (classweb).

  Τα Τμήματα είναι:

  Τμήμα A: Τρίτη 15:00 – 19:00 [Μόνο Άρτιοι]

  Τμήμα Β: Τετάρτη 15:00 – 19:00 [Μόνο Περιττοί]

  Τμήμα Γ: Πέμπτη 15:00 – 19:00

  Τα Τμήματα θα είναι, κατά το δυνατόν, ισοκατανεμημένα. Για να εξασφαλιστεί αυτό, πιθανόν να απαιτηθεί μετακίνηση κάποιων φοιτητών/τριων σε άλλο διαθέσιμο τμήμα. Για τη μετακίνηση αυτή κριτήριο θα αποτελέσει η σειρά προτεραιότητας εγγραφής.

  Περαιτέρω πληροφορίες για το Πρόγραμμα, τις Σημειώσεις, το μάθημα προετοιμασίας κλπ, θα δοθούν με προσεχή ανακοίνωση στο ecourse, στο μάθημα των ΕΚΟ, στο οποίο επίσης πρέπει να εγγραφούν οι φοιτητές/τριες: https://ecourse.uoi.gr/course/view.php?id=1574

  O Συντονιστής του Μαθήματος
  Σ. Κοέν

 • Ανακοίνωση για την εξέταση του μαθήματος "Ηλεκτρισμός & Μαγνητισμός"

  Ανακοινώνεται πως η προγραμματισμένη εξέταση του μαθήματος "Ηλεκτρισμός & Μαγνητισμός" της Δευτέρας 5/2/2024 αναβάλλεται λόγω κατάληψης των χώρων του Τμήματος Φυσικής.

  Όταν υπάρξει σχετική απόφαση του Τμήματος, θα ανακοινωθεί ο νέος χρόνος και ο τρόπος εξέτασης του μαθήματος.

  Η παρούσα ανακοίνωση αφορά τους επί πτυχίω φοιτητές.

  Οι Διδάσκοντες

   

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (7 Φεβ. 2024)

  Η εξέταση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας MS Teams την Παρασκευή 9/2/2024 (13:00-15:00).

  Σύνδεσμος MS Teams: https://teams.microsoft.com/l/entity/66aeee93-507d-479a-a3ef-8f494af43945/classroom?context=%7B%22subEntityId%22%3A%22%7B%5C%22version%5C%22%3A%5C%221.0%5C%22%2C%5C%22config%5C%22%3A%7B%5C%22classes%5C%22%3A%5B%7B%5C%22id%5C%22%3A%5C%22ad11606a-ab61-48a1-8a39-649ae4dfa1f6%5C%22%2C%5C%22assignmentIds%5C%22%3A%5B%5C%22d9189c80-8290-4562-b413-e80e18391d37%5C%22%5D%7D%5D%7D%2C%5C%22action%5C%22%3A%5C%22navigate%5C%22%2C%5C%22view%5C%22%3A%5C%22assignment-viewer%5C%22%2C%5C%22appId%5C%22%3A%5C%225e3ce6c0-2b1f-4285-8d4b-75ee78787346%5C%22%2C%5C%22deeplinkType%5C%22%3A4%7D%22%7D

 • Ανακοίνωση για την εξέταση των παιδαγωγικών μαθημάτων από το Τμήμα Φιλοσοφίας

  H Συνέλευση του Τμήματος Φιλοσοφίας στη συνεδρία της υπ’ αριθμ. 524/31-01-2024 αποφάσισε την αναστολή της διεξαγωγής των εξετάσεων για όλα τα μαθήματα από 31-01-2024 έως και 07-02-2024 (https://philosophy.uoi.gr/proptychiaka/anakoinosi-gia-ti-diexagogi-ton-e...).

  Συνεπώς αναβάλλονται οι εξετάσεις για τα μαθήματα:

  1. Παιδαγωγική Ψυχολογία Ι (=Παιδαγωγική Ψυχολογία) (7/2/2024),

  2. Εισαγωγή στη Διδακτική/Μεθοδολογία (=Διδακτική Μεθοδολογία) (1/2/2024),

  3. Εισαγωγή στην Παιδαγωγική: Παιδαγωγικές ιδέες και εκπαίδευση (=Εισαγωγή στην Παιδαγωγική) (5/2/2024) και

  4. Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών (=Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών) (7/2/2024).

  Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες και τον τρόπο εξέτασης των παραπάνω μαθημάτων.

  Παρακαλούμε παρακολουθείτε σχετικά τις ανακοινώσεις του Τμήματος Φιλοσοφίας (https://philosophy.uoi.gr/).

 • Ανακοίνωση για την εξέταση του μαθήματος "Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών"

  H Συνέλευση του Τμήματος Φιλοσοφίας στη συνεδρία της υπ’ αριθμ. 524/31-01-2024 αποφάσισε την αναστολή της διεξαγωγής των εξετάσεων για όλα τα μαθήματα από 31-01-2024 έως και 07-02-2024.

  Συνεπώς οι προφορικές εξετάσεις του μαθήματος Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών (που αντιστοιχεί στο μάθημα Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών του Τμήματος Φυσικής) αναβάλλονται. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την ημερομηνία και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων του συγκεκριμένου μαθήματος.

  Σ. Κουλουμέντας

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το μάθημα Θερμοδυναμικής και Εργαστήρια Θερμότητας

  Το μάθημα «Θερμοδυναμική και Εργαστήρια Θερμότητας» (Κωδ. 41) αποτελείται από θεωρητικό μέρος (5 ώρες εβδομαδιαίως) και εργαστηριακό μέρος (3 ώρες ανά 2 εβδομάδες).

  Οι δευτεροετείς φοιτητές/τριες του Τμήματος Φυσικής, όπως επίσης και οι τριτοετείς και τεταρτοετείς που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν κάνει τα εργαστήρια Θερμότητας (ή δεν τα ολοκλήρωσαν) ως τώρα, καλούνται να εγγραφούν σε τμήματα εργαστηρίων του μαθήματος.

  Οι φοιτητές εγγράφονται σε ομάδες των δύο ατόμων σε ένα από τα παρακάτω τμήματα που φαίνονται στον πίνακα:

  ΤΜΗΜΑ       ΗΜΕΡΑ        ΩΡΑ               ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΗΤΡΩΟΥ

      Α              Τρίτη       16:00-18:00                Περιττοί
      Β             Τετάρτη    16:00-18:00                 Άρτιοι
      Γ              Πέμπτη    12:00-14:00             Οποιοσδήποτε

  Οι εγγραφές θα γίνονται στο γραφείο Φ3-224 τις ώρες 09:00-16:00 καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες μέχρι και την Παρασκευή 16-2-2024. Δευτεροετής φοιτητής/τρια που δεν θα εγγραφεί σε κάποιο από τα παραπάνω τμήματα δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει το Εργαστήριο Θερμότητας και να λάβει μέρος στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος, τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Σεπτέμβριο.

  Η παρουσία στο εργαστήριο είναι υποχρεωτική. Το Εργαστήριο Θερμότητας γίνεται κάθε δεύτερη εβδομάδα στην αίθουσα Φ2-131. Πριν το εργαστήριο, κάθε δεύτερη Δευτέρα και ώρα 13:00-14:00 στην αίθουσα Φ3 5-7, θα γίνεται το μάθημα προετοιμασίας για την εργαστηριακή άσκηση της τρέχουσας εβδομάδας. Η παρουσία του κάθε φοιτητή/τριας στο μάθημα προετοιμασίας είναι υποχρεωτική αρχής γενομένης στις 19-2-2024. Ημερομηνία έναρξης της πρώτης εργαστηριακής άσκησης είναι η Τρίτη 20-2-2024 και ακολουθούν τα υπόλοιπα τμήματα της ίδιας εβδομάδας. Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα όλων των εργαστηριακών ασκήσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

  Κατά την είσοδό τους στο εργαστήριο οι φοιτητές πρέπει να φέρουν μαζί τους: ένα τετράδιο περίπου 50 φύλλων, αριθμομηχανή τσέπης, χάρακα, μολύβι, σβήστρα και ότι άλλο είναι απαραίτητο για να κάνουν υπολογισμούς και γραφικές παραστάσεις. Σε κάθε εργαστήριο στα πρώτα 10-15 λεπτά οι φοιτητές/τριες θα γράφουν ένα τεστ σχετικά με το πείραμα που θα εκτελέσουν, ενώ μετά το πέρας του πειράματος θα γράφεται κατ’ οίκον μια κοινή εργασία και από τα δυο μέλη της κάθε εργαστηριακής ομάδας.

  Οι φοιτητές πρέπει να προσέρχονται στο εργαστήριο προετοιμασμένοι τόσο έχοντας παρακολουθήσει το αντίστοιχο μάθημα προετοιμασίας όσο και έχοντας μελετήσει το αντίστοιχο πείραμα από το βιβλίο «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΏΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ - ΑΠΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ» (Μ. Καμαράτος, Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2020).

  Τονίζεται ότι κατά την διάρκεια των πειραμάτων πρέπει να διατηρείται στους εργαστηριακούς πάγκους ευταξία, να επιδεικνύεται προσοχή στην χρήση των οργάνων και διατάξεων, ενώ απαγορεύονται αυστηρώς το φαγητό, οι καφέδες, τα αναψυκτικά κλπ.

  Σχετικά με τον βαθμό του μαθήματος

  Στον τελικό βαθμό (Τ.Β.) του μαθήματος συνεισφέρουν και τα δυο μέρη του: το θεωρητικό μέρος κατά 70% και το εργαστηριακό μέρος κατά 30%.

  Ο βαθμός του θεωρητικού μέρους βγαίνει από τις εβδομαδιαίες εργασίες, την ενδιάμεση εξεταστική και την τελική εξέταση σύμφωνα με τον αλγόριθμο

  Βαθμός Θεωρίας (B.Θ.) = 0,20 x Μ.Ο. Βαθμών Εργασιών + 0,30 x Βαθμού Ενδιάμεσης Εξεταστικής + 0,50 x Βαθμού Τελικής Εξεταστικής

  Ο βαθμός του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος βγαίνει από τον μέσο όρο (Μ.Ο.) των τεστς και τον μέσο όρο των εργασιών σύμφωνα με τον αλγόριθμο

  Βαθμός Εργαστηρίου (B.E.) = 0,30 x Μ.Ο. Τεστς + 0,70 x Μ.Ο. Εργασιών

  Ο τελικός βαθμός βγαίνει ως

  Τ.Β=0,70 x Β.Θ + 0,30 x Β.Ε.

  και πρέπει να είναι μεγαλύτερος ή ίσος του 5.

  Σημειώνεται ότι σε περίπτωση απουσίας από κάποια εργαστηριακή άσκηση, ο φοιτητής/τρια μηδενίζεται τόσο στο τεστ όσο και στην εργασία. Βεβαίως, αν η απουσία γίνει λόγω ανωτέρας βίας (ασθένεια, σοβαροί προσωπικοί λόγοι, κλπ), ο φοιτητής/τρια δύναται να εκτελέσει το πείραμα που έχασε σε εύλογο χρονικό διάστημα κάποια άλλη ημέρα, μετά από συνεννόηση με τους διδάσκοντες. Φοιτητής/τρια με περισσότερες από μια απουσία στο τέλος του μαθήματος δεν θα λαμβάνει μέρος στις τελικές γραπτές εξετάσεις και θα επαναλαμβάνει το μάθημα την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Τέλος οι παλαιότεροι φοιτητές/τριες που χρωστούν το μάθημα και έχουν ήδη κάνει τα εργαστήρια, ΔΕΝ θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια, και ο Τ.Β. τους θα είναι αποκλειστικά ο Β.Θ. Το ίδιο θα συμβεί και για ακόμη παλαιότερους φοιτητές/τριες (έτος εγγραφής πριν το 2020) μιας και τότε υπήρχε το μάθημα της Θερμοδυναμικής δίχως εργαστήρια.

 • Ανακοίνωση για την εξέταση του μαθήματος "Επιστήμη των Υλικών"

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Επιστήμη των Υλικών (πτυχιακή εξεταστική Ιανουαρίου 2024)

  Οι εξετάσεις του μαθήματος "Επιστήμη των Υλικών" της πτυχιακής εξεταστικής Ιανουαρίου 2024 θα διεξαχθούν την Τετάρτη 31/1/2024 στις 10 π.μ. στην αίθουσα Φ2-122.

  Ο διδάσκων

  Α. Δούβαλης

Pages